WHERE TO GO? VEĽKÁ AMERIKA & ČAKOVICE

Dnes vám prinášam trošku inší a bohatší článok z kategórie “Where to go”, prejdeme sa spolu po dvoch krásnych prírodných miestach. A ako bonus som k tomuto článku natočila aj vlog! Užite si ho. 🙂

Naša cesta začínala od lomu Veľká Amerika, ktorý nájdete neďaleko Prahy

Ako z každého miesta, ktorým prechádzam si chcem odniesť najviac spomienok. V tomto okolí sa nachádza veľké množstvo lomov a my sme si vybrali dva, ktoré vám tu trošku zhrniem. Zažili sme cestou toho veľa, ako môžete vidieť aj vo videu. 

Ráno sme vyrazili o siedmej a na miesto dorazili okolo deviatej, keďže bol víkend, tak veľa spojov zrovna nešlo. Každopádne som rada, že sme išli tak skoro ráno, pretože turisti sa zbiehali už od tejto rannej hodiny. 

Kým sme prešli tieto dva lomy a vrátili sa na začiatok cesty, tak tam stála kárička s ľadovou kávou, čo iné vás viac môže potešiť po prechádzke v lete? Presne toto bolo naším dodaním energie:)). 

Už len posledným cieľom nám ostávalo nájsť cestu dole k vode, nakoniec sa nám podarilo nájsť bránu, ktorá tam podľa nás viedla, avšak bola zavretá..to pre nás znamenalo koniec prechádzky a vrátiť sa naspäť do Prahy. 

S prestupom autobusu vo vedľajšej dedine, sme mali dosť času preto sme zavítali do príjemnej kaviarne. A viete čo? Tu som prvý raz ochutnala matchu a zamilovala sa na prvý “lok”. :D:))

Pri návrate domov som hneď zaspala a nechcela už nikam ísť, únava ma dobehla a ja som už nevládala. Avšak chcela som vám natočiť aj niečo skejtové. Z krásnych skateparkov obklopených prírodou, mi najviac napadli len Čakovice. Ako ste si vypočuli vo videu, nie sú zrovna mojim najobľúbenejším skateparkom, ale hecla som sa a skúsila prekonať môj “blok” z tohto skateparku. A tadá výsledok je vo videu. 🙂 

Dúfam, že navštívite i tieto miesta a ak áno, dajte mi vedieť. Kľudne ma označte alebo mi napíšte, ak niečo z mojich tipov navštívite. Budem len rada.

Vaša M.

Pridaj komentár